Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op
Wat kost het eigenlijk?

Voor de verificatie betaal je éénmalig een bedrag van €10,- (ex BTW). Dit storten wij als tegoed in jouw Job-wallet en verrekenen bij de eerste opdracht.

Alle gebruikers  betalen €1,- Job-fee per uur als er via het platform wordt gewerkt en er gebruik gemaakt wordt van de uren-autorisatie en facturatie module.

Heb je nog geen opdracht gevonden? of nog geen ZZP'er gevonden? dan kost het platform je feitelijk niets.

Waarom verifiëren en hoe werkt dat?

Integriteit van het platform is voor ons van groot belang. Met enige regelmaat worden er profielen aangemaakt met fictieve gegevens. Wij willen voorkomen dat ZZP'ers ongewenst worden benaderd en dat bedrijven altijd weten met wie ze te maken hebben.

Hoe het werkt:  

 • Voor de verificatie brengen wij éénmalig een borg van €10,- (ex BTW) in rekening. Wij storten deze betaling als tegoed in jouw Job-wallet.  
 • Wij halen daarna jouw bedrijfsgegevens op bij de Kamer van Koophandel en controleren deze met de gegevens die jij aanlevert.
 • Je hebt de volgende gegevens nodig om het proces te kunnen voltooien:
 • Bankrekeningnummer – Voor de uitbetaling van de factuur aan jou als ZZP'er en de automatische boeking van de betaling door de opdrachtgever in onze administratie.   
 • BTW nummer – Om vast te stellen dat je daadwerkelijk ondernemer bent en zodat wij namens de ZZP’er de factuur kunnen opstellen.  
 • ID Bewijs / paspoort - Om vast te stellen dat jij als persoon geregistreerd bent bij de kamer van  koophandel voor het bedrijf waarvoor je een account hebt aangemaakt.
Wat kan ik allemaal zonder te verifiëren?
 • Als ZZP'er kun je alle vacatures bekijken. Heb je een opdracht gevonden die bij je past en wil je daarop reageren? Dan zul je eerst moeten verifiëren.
 • Als opdrachtgever kun je onbeperkt vacatures plaatsen. Wil je contact opnemen met een ZZP'er die op de opdracht gereageerd heeft, of direct in de database zoeken? Dan zul je eerst moeten verifiëren.
Hoe werkt de Job-wallet?

Kort samengevat: Extra korting!

Het tegoed in de Job-wallet is een extraatje voor de actieve platform-gebruikers en wordt automatisch verrekend bij de eerstvolgende opdracht. Heb je een opdracht via Job.nl en een tegoed in je wallet? Dan betaal je over de eerste uren die jij werkt geen Job-fee (€1,- per uur).  

Je bouwt op drie manieren tegoed op in de Job-wallet, namelijk door:

 • Je account te verifiëren. Wij brengen hiervoor op dit moment €10,- in rekening. Dit bedrag wordt één op één doorgestort in de Job-wallet;  
 • Andere gebruikers uit te nodigen. Of dit nu ZZP'ers zijn, of Bedrijven, dat maakt niet uit! Is degene die jij hebt uitgenodigd geverifieerd? Dan ontvang je op dit moment €10,- tegoed;
 • Te werken via het platform. Maak je actief gebruik van de werk-hub? Dan ontvang je op dit moment voor elke 100 uur die je hebt gewerkt een extra tegoed van €10,-.
Waarom ontvang ik berichten van Finqle?

Finqle is onze partner voor de financiële afhandeling / factoring. Wij combineren de registratie op Job.nl met het verificatieproces van Finqle zodat wij later in het proces niet nog eens alle stappen moeten herhalen.

Andere vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op